Primena prirodnog kamena

 

Primena prirodnog kamena je velika i rasprostranjena u celom svetu u arhitekturi ali i u uređenju enterijera i eksterijera, te ga tako možemo naći u:

                                                                                                      

 • kuhinji – podovi, zidovi, radne površine (polirane i brušene), dostupan u svim bojama i varijantama;
  • kupatilima i velnes centrima – zidovi i podovi urađeni od kamena, lavaboi i površine u kupatilu, podovi tuš kabina, kade, bazeni kao i još mnogo mnogo toga..;

   

  • dvorištima – staze, ulice, prilazni putevi, staze sa mozaicima, kamen za potporne zidove, kamene kocke, ali i sve vrste ukrasnog kamena, stubovi za ograde, kamen za fontane, stepenice….;

   

  • podnim i zidnim oblogama – na stepenicama (spoljnim i unutrašnjim), stepenice od granita, mermera i drugog kamena;
  • koristi se i u građevinskim radovima, – na fasadama, šalterima pošta, banaka, hotelskim recepcijama, aerodromima;
  • nameštaj i elementi u prostoru – stolovi, barovi, bifei, skulpture, stubovi, spomenici i dr……

  Jednostavno, primena kamena u enterijeru ima neograničene mogućnosti, te zbog što toga kamen spada u najtrajnije materijale koji zadržavaju svežinu i neprolazni šarm površine bilo da se radi o javnom ili privatnom, spoljašnjem ili unutrašnjem prostoru.

  Savremene tehnike obrade i ugradnje otvorila su nova polja primene, ali i učinile vrhunski obrađen kamen dostupnim širem krugu klijenata i korisnika prostora.

  Svi žele da svoj životni, ali i radni prostor učine savršenim, ličnim, specifičnim, originalnim, ali naravno obavezno i funkcionalnim.

  Vaš dom ili poslovni prostor može veoma lako da postane kutak gde ćete se osećati prijatno i slobodno i on treba da odgovara svim Vašim potrebama.